Bôde Deň za Moravô s předávánim oceněni Osobnosť Moravê 2023!

Září 8, 2024 10:34 / Furtovnik

Od nás – Deň za Moravô je každoročni přêpominka teho, že naše rodná hróda néni jenom takové vémêsl, má svojô histórijô ê tradice. A takê lêdi, keři dál Moravô ôchovávaji pro dalši generace.

Globalizaca se nevêhébá ani Moravě, temô se asi nedá uplně bránit. Čim dál vic fšecko splévá do jednotné uniformitê, takže se ôž pomalô nerozezná, gdo má gde kořeně. Deň za Moravô bôde mět v sobotô 14. záři svoje 19. pokračováni a přêpomene mimo inšiho ê 1202 let od prvni zminkê o Moravanech. Akcô pořádá Moravská národni obec.

Během programô Dňa z Moravô na Moravskym náměsti v Brně donde takê na oficiálni předáni oceněni v anketě Osobnosť rokô 2023. Možná si negdo vzpomenete, že do anketê bêl nominované aji Furtovnik a v konečnym sóčtô na koncô hlasováni smê skončêlê drôzi! Takže si jedemê v sobotô do Brna pro pomêslny střibro.

Pokaváď bêste chtělê bêt ô teho fšeckyho nebo se bôdete tym časem kolem Brna poflakovat a muhlê bêste se zastavit, celé program je k načteni na plagátě pod článkem. Třeba se tam s nekeréma z vás potkámê.

https://www.furtovnik.cz/nepojedete-v-soboto-kolem-brna-bode-den-za-moravo-s-predavanim-oceneni-osobnost-morave-2023/?fbclid=IwY2xjawFLve1leHRuA2FlbQIxMQABHa_EZFnaqrhQcecjHTAa_VLSn6uP416VA7BjUt8AjGPTBno8U1j7UsSXvA_aem_nxGjmWAdTee-ASTSMqdCrQ